doğru bilinen yanlış tarihi bilgiler

Doğru Bilinen Yanlış Tarihi Bilgiler – 2

Birçoğumuzun bilgi kirliliği yüzünden doğru zannederek öğrendiği yanlış bilgileri mutlaka vardır. Peki bu doğru bilinen yanlış tarihi bilgiler aslında neler? Bu yazımızda doğru olduğunu zannettiğimiz, gerçekte yanlış olan bilgileri inceleyeceğiz.

Doğru Bilinen Yanlış Bilgiler: Atatürk İbn Suud’a Mektup Gönderdi mi ?

doğru bilinen yanlış tarihi bilgiler

Çoğu yerde İbn Suud, Hz.Peygamber‘in mezarını yıktırmak isteyince, Atatürk böyle bir şeye teşebbüs ederseniz ordumla aşağıya inerim’ söylemli bir mektup yazmıştır diye paylaşımlar yapılmıştır.

Ancak işin doğrusu İbn Suud asla Hz.Peygamber’in mezarı, Hücre-i Saadet‘i yıktırmak aklından geçmemiştir. Kısacası böyle bir mektup hiç bir zaman yazılmamış ve böyle bir olay yaşanmamıştır.

Doğru Bilinen Yanlış Bilgiler: Genç Osman Türküsü

doğru bilinen yanlış tarihi bilgiler

Hepimizin kulaktan aşina olduğu ”Genç Osman” türküsü zannedilen üzere II.Osman‘a değil, IV.Murad döneminde Bağdat için savaşmış Osman adında genç bir asker için yazılmıştır.

Doğru Bilinen Yanlış Bilgiler: Lozan Antlaşması 2023 Yılında Sona Erecek

doğru bilinen yanlış tarihi bilgiler

Lozan Antlaşması’nın bitiş tarihi yoktur. Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti var oldukça geçerlidir.

Vikingler Boynuzlu Miğfer Takardı

doğru bilinen yanlış tarihi bilgiler

Yapılan kazı çalışmaları ve İngiliz kaynaklarına göre böyle bir bilgi mevcut değildir.

Vikingler’in boynuzlu miğfer giydiği izlenimine sebep veren şey ise 1876 yılında Richard Wagner’in Nibelung Yüzüğü operasında İskandinav topluluğu böyle lanse edilmiştir.

Hoş Gelişler Ola Kahraman Enver Paşa!

doğru bilinen yanlış tarihi bilgiler

Hoş Gelişler Ola” türküsü ilk önce Enver Paşa’nın Kars’a geleceğini haber alan halk tarafından yazılmıştır. Ancak Enver Paşa gelemeyince, daha sonraları Kars’ı ziyaret eden Mustafa Kemal Paşa’ya uyarlanmıştır.

Fotoğrafta 32 Kral 62 Cumhurbaşkanı Var

doğru bilinen yanlış tarihi bilgiler

Bu fotoğrafta 32 Kral ve 62 Cumhurbaşkanı olduğu iddia edilmektedir ancak o tarihte Cemiyet-i Akvam‘da sadece 63 ülke vardı yani o kadar devletin bir arada olması imkansızdır.

Ancak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ün bakışı her zamanki gibi dikkat çekicidir.

Doğru Bilinen Yanlış Tarihi Bilgiler -2 başlıklı yazımızın sonuna geldik. Bizleri Instagram ve Twitter hesaplarımız üzerinden takip edebilirsiniz. Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın!


Metincan Dikmen
Hürriyet kahramanının izinden... Bir Parça Tuhaftık